pirmdiena, 2011. gada 4. jūlijs

Vecpuisis

Vasara iet pilnā sparā. Kā tas ir? Tas ir tā, ka no rīta tu celies tikai tāpēc, ka baigi gribās ēst. Tu atver ledusskapi un secini, ka viss, kas tajā atrodas ir Bosca, kečups un pusisdzerts minītis. Nu neko, tu ej atpakaļ uz istabu, pa ceļam, iespējams, pasperot kādu tukšu picas kasti vai vēl kaut ko, kas ir smuki nolikts mešanai ārā un domā, ka šodien obligāti ir jānotīra tie putekļi, kas sāk veidot centimetru biezu kārtu. Tu iekrīti atpakaļ gultā ar domu, ka tu tūlīt celsies un sāksi kaut ko darīt. Tu atlūzti. Pamosties. Skats uz pulksteni. 13:07. Okei, tagad gan jāceļas. Tu izvelcies no gultas un dodies uz virtuvi, taču atceries, ka tur valda pilnīgs Toričelli tukšums. Kādi varianti? 1. Uztaisīt sev kaut ko ēdamu. 2. Aiziet līdz kaut kādai nebūt kafejnīcai. 3. Mirt bada nāvē.
Tu apspried iespējamos variantus. Nu labi, īstenībā tikai divus pēdējos. Secini, ka pareizāk laikam tomēr būtu aiziet līdz tai kafejnīcai. Tu aizej līdz spogulim un ar vērtējošu skatienu nopēti sevi no augšas līdz apakšai. Uzmet skatienu sev priekšā noliktajai čupiņai ar kosmētikas izstrādājumiem. Pamet ašu skatienu arī uz taisnotāja pusi. Vēlreiz ieskaties spogulī un secini, ka varbūt nemaz arī tik slikti nav un paņem matu gumiju, lai sev uz galvas uztaisītu putna ligzdai līdzīgu veidojumu. Tad tu pieej pie drēbju skapja un lieki sevi neapgrūtinot, izvēlies kaut ko, kas daudzmaz iet kopā. Pa ceļam uz kafejnīcu saproti, ka ārā ir baigi smukais laiks un ir obligāti jāiet uz jūru. Atnākot atpakaļ, vēlreiz pārlaid skatu pāri dzīvoklim, kas ir +/- diezgan lielā kara stāvoklī, paķer peldkostīmu un atliec visu to kārtošanas padarīšanu uz vakaru.
Pēc kādām piecām stundām tu atgriezies mājās un viss, ko tu vēlies ir apsmērēt savus apdegumus un izdzert kādu litru ūdens. - Kārtot dzīvokli? Nē, nu ne jau tagad, tu nodomā un sāc skatīties nereāli interesantu filmu, seriālu vai reklāmu televizorā. Nākošo reizi tu no gultas piecelies tikai tad, ka saproti, ka atkal vajag kaut ko uzēst. Atkal prātā stāv tie 3 punkti. Uz kafejnīcu atkal tu netaisies iet, tāpēc tev jāizvēlas starp miršanu bada nāvē un ēst taisīšanu. Tev sāk likties, ka pirmais variants varbūt nemaz arī nav tik slikts... Bet nē, tu saņem sevi rokās un ej uz virtuvi, lai pagādātu sev kaut ko ēdamu. 90% gadījumu tas beidzas ar vārītiem makaroniem. Neesi jau nekāds izvēlīgais. Kad vakariņas paēstas, sāk nākt miegs. Tu neapgrūtini sevi un ej gulēt.
Pamosties, saproti, ka gribi ēst. Tev ir 3 varianti...

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru